kokosolie

Tijdens onze proeverijen krijgen we regelmatig vragen over kokosolie, over koudgeperst, ongeraffineerd, ontgeurd en over bijbehorende gezondheidsclaims. Mensen vragen zich af of het een beter is dan het ander, waar ze op moeten letten en wat de juiste keuze is.
Ik zal proberen wat duidelijk te geven door infomatie te verstrekken over de kokosolie die wij aanbieden en waarom wij hiervoor gekozen hebben.

Zoals bij ieder product dat je wilt gebruiken in de keuken is smaak een grote belangrijke factor.
Dan zijn er enkele andere zaken waar je op kan letten: de oorsprong, de behandeling tijdens groei en pluk van de noten en de manier van persen tot olie. Ook belangrijk zijn de omstandigheden waaronder het werk wordt verricht, duurzaamheid en een eerlijk winstdeling.

Wij hebben gekozen voor kokosolie die koudgeperst en ongeraffineerd is.
Ongeraffineerd betekent simpelweg ‘onbewerkt’, wat wil zeggen niet gebleekt en niet ontgeurd door middel van chemische bewerking of hittebewerking. Deze olie blijft grijs-wit van kleur en is kristal-achtig en korrelig van structuur.

Koudgeperst betekent dat er geen verhitting toegepast is tijdens het persen van de noten en het opvangen van de olie. Op deze manier krijg je kokosolie in zijn puurste vorm en zijn smaak en belangrijke voedingsstoffen volledig behouden.

Er zijn veel gezondheidsclaims voor kokosolie. Feit is dat kokosolie veel laurinezuur bevat, wat goed is voor de balans in het afweersysteem. Kokosolie is lichtverteerbaar, werkt verzadigend waardoor je minder snel een hongergevoel krijgt en het kan helpen bij afvallen, geeft direct energie en is cosmetisch verzorgend voor huid en haar.

Kokosolie heeft een hoog rookpunt waardoor het uitstekend tot hoge temperatuur verhit kan worden en zeer geschikt is voor bakken, braden, wokken en frituren.
Koud is het puur en zuiver van smaak, heerlijk op brood en voor het maken van brood en gebak.
Kokosolie heeft vaste vorm, kokosvet, tot een temperatuur van 24 graden C en daarboven verandert de vorm in olie.

Vegan product, zonder gluten, transvetten, cholesterol, conserveringsmiddelen.
In glazen pot van 600ml.

Go Good – Kokosolie