Granum hennepolie is ongeraffineerd en koudgeperst uit zaden van de Cannabis plant zonder THC. Van de hele zaden van deze hennepplant wordt olie geperst. Het zijn een soort van kleine nootjes, voedzaam en rijk aan essentiële vetzuren, eiwitten, vitamine E en mineralen.
De koudgeperste olie is zeer gezond en vooral erg lekker!

Culinaire olie

Historie hennep:
Het gebruik van hennep gaat terug tot duizenden jaren voor Christus. Je komt het gebruik ervan overal op de wereld tegen op allerlei vlakken: van vezelgebruik voor kleding en gebruiksvoorwerpen, als drugs, tot voedsel en medicijn.
De oorsprong van cannabis ligt zeer waarschijnlijk in Centraal-Azië. De Scythen, een woest ruitervolk van de euro-aziatische steppen die minstens duizend jaar voor Christus leefden, zouden de cannabis meegenomen hebben op hun handelsroute richting het westen.
In Duitsland bijvoorbeeld zijn op archeologische plaatsen het gebruik van hennepzaad als voedsel teruggevonden van 500 v. Chr. Ook is in Berlijn een oude urn gevonden met restanten van hennep uit die tijd.
Hennepolie en gezondheid:
In China wordt hennepolie al minstens 3.000 jaar als voeding en medicijn gebruikt. Het is oergezond, zeer rijk aan linolzuur (cholesterolverlagend) en een rijke bron van meervoudig onverzadigde en essentiële vetzuren. De olie bevat omega 3 en omega 6 vetzuren in de verhouding van ongeveer 1:3, wat wordt beschouwd als ideaal voor het menselijk lichaam. Omega 3 en 6 vetzuren worden niet door het menselijk lichaam aangemaakt maar zijn essentieel voor een goede werking van lichaamsfuncties en organen. Het is dus van belang ze via voeding binnen te krijgen. Daarnaast heeft Hennepolie genezende werking tegen huidziekten, helpt bij verouderingsverschijnselen en tegen rimpels. Het kan ook bloeddrukverlagend werken, het risico op hartziekte verminderen en is ontstekingsremmend.


Uitsluitend koud gebruik:
Als dressing over groenten en salade
In soep voor een extra volle, beetje nootachtige smaak
Puur innemen als gezondheidsbevorderende omega 3-6 boost

TIP: recept salade
Combineer Hennepzaadolie met Granum BIO Balsamico Blauwe Bessenazijn
Neem groene salade b.v romaine sla, rucola en veldsla.
Maak een dressing van Hennepzaadolie, Balsamico Blauwe bessenazijn zout en peper.
Voeg een handje verse blauwe bessen toe en eventueel wat gebroken walnoten.
Hussel de salade, dressing en noten goed door elkaar.
Serveer.