Gehakt, Broodkruim, Parmezaanse kaas
Knoflook, Peterselie, Ei, zout en peper
GranumFood Koolzaadolie
Ui, Vrtlari Tomatensap Mild
Laurierblaadjes
Spaghetti

Ingrediënten voor 4 personen:
500 g rundergehakt
50 g vers wit broodkruim
50 g Parmezaanse kaas
teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 kleine eieren
zout en peper
4 eetlepels Koolzaadolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 fles Vrtlari Tomatensap Mild
2 laurierblaadjes

360 g Spaghetti (bij voorkeur Rummo nr 3)

Bereiding:
Vermeng gehakt, broodkruim, Parmezaanse kaas, knoflook, peterselie en wat zout en peper. Werk de losgeklopte eieren door het mengsel. Meng goed met de hand en zorg voor een mooi samenhangend geheel. Maak balletjes van gelijke grootte, naar eigen inzicht. Zet apart. Neem voor de tomatensaus een pan, groot genoeg voor toevoegen van de gehaktballetjes.
Snipper de ui, bak in de Koolzaadolie tot het zacht is. Voeg de fles Tomatensap Mild toe en laat zachtjes pruttelen. Roer af en toe.

Verhit een scheut Koolzaadolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de balletjes op hoog vuur rondom goudbruin, 1-2 minuten. Schep ze over in de tomatensaus, voeg laurierblaadjes toe en breng op smaak indien gewenst met wat zout en peper. Leg een deksel op de pan en laat op zeer laag vuur een uur pruttelen. Roer af en toe.

Breng een grote pan met water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens aanwijzing. Giet spaghetti af en vermeng in een schaal met paar lepels tomatensaus. Verdeel de rest van de Meatball saus over de spaghetti. Dien op en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.